dinsdag, juli 16, 2024
Megane

Et voilà, hier is de nieuwe Renault Mégane Estate

Renault-Megane-Estate-550
Daar is ie, de stationwagenversie gebaseerd op de Mégane hatchback.

Reden de mannen van Autoblog.nl vorige week nog de Renault Megane GT, nu krijgen we het eerste beeld van de nieuwe Megane Estate (incl de Megane Estate GT) van hen.

Volgens Renault heeft deze nieuwe Estate een “zelfverzekerde uitstraling dankzij de typerende lichtsignatuur met C-vormige koplampen.” Altijd leuk, dat soort marketingpraat. Maar eerlijk is eerlijk, de Megane ziet er goed uit. Het model valt ook op door de verchroomde afwerking rond de zijruiten en de C-stijl. De dakrails zijn van geanodiseerd aluminium (mat-finish voor GT-uitvoering).

Renault-Megane-Estate-1Mégane Estate GT
In de voorbumper van de Mégane Estate GT zit een brede luchtinlaat afgewerkt met een honingraatgrille. Aan de achterzijde is de GT-uitvoering te herkennen aan de verchroomde uitlaatpijp en de diffuser. Tevens zijn de optionele lichtmetalen 18″ wielen speciaal door Renault Sport voor dit model ontwikkeld.


4Control-techniek

Als eerste C-segment stationwagon ter wereld is de nieuwe Renault Mégane Estate uitgerust met 4Control-techniek. Dit onderstel met vierwielbesturing is specifiek aangepast voor de Mégane Estate en zorgt voor een sportief en nauwkeurig stuurgevoel in bochten.

Meer info over de nieuwe Mégane Estate geeft Renault op 1 maart 2016, tijdens de wereldpremière op de Autosalon van Genève.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *