dinsdag, juli 16, 2024
Nieuws

Nederland recordhouder hoogte snelheidsboetes (NL)

Nederlanders mogen elkaar feliciteren met de top notering in de hoogte van de boetes voor snelheidsovertredingen.
Wie thans bijvoorbeeld 15 kilometer te snel rijdt, mag 110 euro afdragen aan de Nederlands staat, waar bijvoorbeeld in Duitsland 20 euro volstaat en in België het toch ook al niet misselijke sommetje van 70 euro.

Natuurlijk zijn deze boetes uitsluitend zo hoog om de ‘verkeersveligheid’ te bevorderen en het rijgedrag te beïnvloeden. Dat beïnvloeden werkt echter zo goed, dat voormalig verkeersofficier van Justitie Koos Spee al eens op het ministerie ontboden werd om te verklaren waarom de boete-inkomsten wederom minder waren.

De boetes zijn onderdeel van de jaarlijks gemaakte begroting (sic), en nu de bonnenquota ‘afgeschaft’ is zijn de boete’s flink hoger gemaakt om toch nog aan de gewenste inkomsten te voldoen.
Zo hoog zelfs, dat agenten waarschijnlijk eerder een waarschuwing gaan geven dan een boete omdat deze niet meer in verhouding staan tot de overtreding.
Jammer genoeg geven flitskasten geen waarschuwing, hooguit een piekje in kop-staart botsingen en andere schrik remmerij gerelateerde drama’s

Dat hier een enorme viceuze cirkel aan het onstaan is, moge duidelijk zijn.

Bron met vergelijkingslijstje : RTL nieuws

UPDATE: ah, het kan toch nog triester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *