dinsdag, juli 16, 2024
Renault nieuws

Prijzen vernieuwde Renault Arkana

Verkrijgbaar als hybride vanaf €34.460 en als Esprit Alpine verkrijgbaar voor net iets minder dan 40.000 euro!

Renault heeft de prijzen bekendgemaakt voor de onlangs verbeterde Renault Arkana. In Nederland is deze nu alleen verkrijgbaar met een krachtige full-hybrid aandrijflijn met 143 pk, met een startprijs van bijna €35.000. Je kunt hem al bestellen en vanaf november staat de nieuwe Arkana bij de dealers.

Hoewel de Arkana nog maar drie jaar op de Nederlandse markt is, heeft Renault besloten om een facelift door te voeren. Opvallend genoeg heeft het merk ervoor gekozen om het nieuwe familiegezicht van Renault niet op de Arkana te introduceren. In plaats daarvan is het bestaande model subtiel aangepast. Vanaf november zal de vernieuwde Arkana te bewonderen zijn in de showrooms, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende uitvoeringsniveaus. Wat betreft de aandrijflijn is er slechts één mogelijkheid beschikbaar: de bekende full-hybrid aandrijflijn die we kennen uit onder andere de Renault Clio. Deze krachtige aandrijving levert 143 pk en maakt het mogelijk om in 10,8 seconden van 0 tot 100 km/u te accelereren.

Verschillende uitvoeringsniveaus:

 

Arkana Evolution

1. Renault Arkana Evolution (vanaf €34.460):
De instapuitvoering van de nieuwe Renault Arkana, genaamd ‘Evolution’, heeft een aantrekkelijke startprijs. Deze uitvoering is standaard voorzien van 17-inch wielen, een infotainmentsysteem met navigatiefunctie, een achteruitrijcamera, climatecontrol en een 7-inch digitaal instrumentarium. Ook Apple CarPlay, Android Auto en ledverlichting zijn standaard aanwezig. Wel ontbreekt bij de Evolution een adaptieve cruisecontrol en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Arkana Techno

2. Renault Arkana Techno (vanaf €36.060):
De Techno-uitvoering bevindt zich een stapje hoger en start vanaf €36.060. Voor een meerprijs van €1.600 krijg je onder andere grotere wielen, sportiever vormgegeven bumperwerk, een andere grille en chromen details aan de zijkant. Het interieur is ook rijker uitgerust met een groter 10-inch digitaal instrumentarium, sfeerverlichting, donkere hemelbekleding, een automatisch dimmende binnenspiegel en luxere dashboard- en stoelbekleding.

Arkana Esprit Alpine

3. Renault Arkana Esprit Alpine (vanaf €39.060):
De Esprit Alpine is de meest luxe uitvoering van de Renault Arkana en heeft een vanafprijs van €39.060, slechts €3.000 meer dan de Techno. Voor dit extra bedrag krijg je meer donkere elementen aan de buitenzijde, nog grotere 19-inch wielen en extra geavanceerde technologieën. Denk hierbij aan adaptieve cruisecontrol en een rij-assistent voor semi-autonoom rijden. Ook word je verwend met alcantara stoelbekleding, elektrische stoelverstelling en stoel- en stuurverwarming.

 

 

Avatar foto

Dennis Hengelvoort

Dennis Hengelvoort, autoliefhebber uit Hengelo, gespecialiseerd in autotechniek en management, met een passie voor Renault. Vastbesloten om zijn liefde voor Renault om te zetten in een bloeiende carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *