dinsdag, juli 16, 2024
In de kijkerRenault 4

Catawiki veilt unieke Renault 4 Bye Bye

AFBEELDING: LE CLASSICS/CATAWIKI
AFBEELDING: LE CLASSICS/CATAWIKI

Als u een Renault 4 liefhebber bent, of in het algemeen van klassieker auto’s houdt, zal u nu waarschijnlijk even naar Catawiki moeten surfen. Op de stukken lijst staat thans een Renault 4 Bye Bye vermeld, in opdracht van  Le Classics uit Yde.

De Bye Bye werd rond de 1992/1993 geproduceerd en was het gelimiteerde afscheidsmodel van de Renault 4 en exclusief voor Frankrijk. Er zijn er totaal 1000 van gebouwd, en geheel in tegenstelling van wat men normaal doet, begon men met nummeren bij de 1000, om vervolgens uit te komen bij de nummer 1. Dit nummer werd op een dashboardbadge in de auto vermeld.

De Bye Bye was eigenlijk een R4 GTL , en sloot een periode van meer dan 30 productie jaar af. Na 1993 was een geregelde drieweg katalysator verplicht, en aangezien het concept al behoorlijk verouderd was en de productieaantallen al langere tijd verminderde, besloot Renault om maar helemaal met de Renault 4 te gaan stoppen.

De Bye Bye badge op het dashboard verraadt het nummer van deze gelimiteerde serie, waarbij de nummering afliep van 1.000 naar 1. Foto: Le Classic/Catawiki

De Bye Bye badge op het dashboard verraadt het nummer van deze gelimiteerde serie, waarbij de nummering afliep van 1.000 naar 1. Foto: Le Classics/Catawiki

Bouwnummer 0065
De door Catawiki aangeboden Renault 4 Bye Bye heeft  “bouwnummer 0065” meegekregen, zoals op de dashboardbadge te lezen valt. De betreffende Bye Bye is vrij lang in het bezit geweest van de vorige eigenaar.

Historie bekend, uitstekende staat
De historie van deze met 1108 cc gemotoriseerde auto is bekend. De Bye Bye heeft 120.000Km onder de koets, en heeft een goed onderhouden technische staat alswel koetswerk. De binnenbalken en de randen zijn voorzien van een beschermende tectyl laag. Het interieur is volgens de adverteerder in prima staat. De Renault 4 is uitgerust met gordels op de achterbank, een digitaal klokje, een hoedenplank en de blauw geblokte bekleding. Voor de gegadigden is het tevens goed om te weten dat de Bye Bye in Frankrijk is voorzien van een nieuwe CT-keuring, welke twee jaar geldig is. Met deze Renault 4- één van de allerlaatste- moet pas in 2017 weer een bezoekje worden gebracht aan de APK-keurmeester.

Geschatte opbrengst: maximaal €9.750,–
Volgens de veilingmeester zal de opbrengst van de Bye Bye liggen op een bedrag tussen €7.500,– en €9.750,–. Wanneer de auto wordt verkocht zal de nieuwe eigenaar van deze unieke Renault 4 zich verzekerd weten van een bijzondere auto.

Link naar de veiling : http://veiling.catawiki.nl/kavels/3786269-renault-4-gtl-clan-bye-bye-1993

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *