dinsdag, juli 16, 2024
Auto nieuws

Salon van Brussel, 2016

salonBrussel2016

Voor Renault is de auto salon te Brussel dit jaar één van de belangrijkste sinds jaren. Zo zal de nieuwe Renault Mégane te zien zijn, maar ook de ‘opvolger’ van de Laguna, namelijk de Renault Talisman. Feitelijk is de Renault Talisman overigens niet echt de opvolger, maar een geheel nieuw ontwikkeld model, en zal de Laguna uit het gamma verdwijnen.

Megane-right-frontVerwacht wordt dat in Brussel toch vooral de Mégane DE publiekstrekker zal gaan worden. Hij krijgt in elk geval de belangrijkste plaats op de stand van Renault in Brussel, met onder meer de zeer sportieve GT versie.

 

Talisman-combo-sedan-breakDaarnaast zal de Renault Talisman aanwezig zijn, zowel in de sedan versie als in de break versie, de Grand Tour. Wie de Grand Tour zal willen zien, heeft wel een aparte uitnodiging nodig: De auto zal namelijk in een aparte box staan, niet zichtbaar voor het publiek. Hoe aan een dergelijke uitnodiging te komen, is niet bekend. Misschien dat het tonen van oprechte interesse in de aanschaf van de wagen ook gaat werken.

De Talisman is een wagen met bijzondere, maar voor Renault zeker geen unieke snufjes. De vierwielbesturing die de Talisman heeft, zagen we eerder al terug op onder andere enkele Laguna uitvoeringen. Ook de gestuurde ophanging die in een aantal standen te zetten is, met daarbij veranderende interieurverlichting, zien we terug op bijvoorbeeld de nieuwste Espace. In beide wagens zijn overigens ook prominent een groot tablet scherm aanwezig in het midden van het dashboard.

Vergelijken zal eenvoudig zijn, ook de nieuwe Espace zal naar verluidt zijn opwachting maken op de stand van Renault. Of je ogen genoeg hebt om alles volledig in je op te nemen, is een geheel ander verhaal.

Renault zet zwaar in op het milieu aspect van de autos. Zo heeft bijvoorbeeld de Talisman ondanks zijn afmetingen toch een relatief kleine voetafdruk van 95 gram per kilometer, iets waarmee hij zeker menig fleetbeheerder zal weten te charmeren

Renault lijkt momenteel even terug te komen op de ingeslagen weg van elektrische voertuigen. Die weg is echter zeker niet afgesloten, Renault blijft bezig met elektrische voertuigen, echter op een moment zo zwaar investeren terwijl de markt in een crisis zit, heeft even een zachte druk op de rem nodig. Met de Renault Zoé 240 laat Renault zien dat er nog steeds onverminderd interesse is in het elektrische rijden en dat men daarin niet stilstaat.

Daarnaast laat Renault zeker de Kadjar zien, wat een compacte SUV geworden is op dezelfde basis als Renault’s partner Nissan, de Nissan Qashqai.

De autosalon in Brussel zal 14 januari tot en met 24 januari zijn.
Voor het adres, bereikbaarheid, prijzen en tickets kan u het beste even op de betreffende site van de Salon zelf kijken. Deze vindt u hier : http://autosalon.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *