dinsdag, juli 16, 2024
ConceptRenault nieuwsZ.E. Zero Emision

Dacia Spring electric showcar: De elektrische revolutie volgens Dacia

  • Dacia Spring blikt vooruit op meest betaalbare zuiver 100% elektrische wagen van Europa

  • Eerste stadswagen in het Dacia-gamma met 4 echte zitplaatsen aan boord

  • Een ideaal aanbod voor nieuwe mobiliteitsdiensten en particuliere klanten

Het merk blijft trouw aan zijn reputatie van ‘enfant terrible’ van de autosector en start een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de voorstelling van Dacia Spring, een showcar die vooruitblikt op het eerste 100 % elektrische model van het merk. Met Dacia Spring electric showcar start Dacia de revolutie van de betaalbare elektrische auto.

De voorbije vijftien jaar heeft Dacia de hele automarkt op zijn kop gezet met de revolutionaire Logan (op de markt van de nieuwe wagens) en Duster (op de SUV-markt). Het merk wist met zijn tijd mee te evolueren en paste zich aan de behoeften van zijn klanten aan, zonder daarbij te raken aan zijn fundamentele waarden: eenvoudige, moderne, betrouwbare en robuuste wagens aanbieden tegen de juiste prijs. Het werd een echt succesverhaal dat al 6,5 miljoen klanten wist te overtuigen, waardoor het merk zich met Logan, Sandero en Duster opwerpt als Europees marktleider in de verkoop aan particulieren.

2020 – Dacia SPRING

Een nieuwe revolutie van Dacia

Dacia Spring electric belichaamt de visie van Groupe Renault om de elektrische mobiliteit binnen ieders bereik te brengen en blijft tegelijk trouw aan de waarden en filosofie van het merk Dacia. Hij blikt vooruit op een zuiver elektrische stadswagen, met 4 echte zitplaatsen, om een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van een eenvoudige en milieuvriendelijke mobiliteit. De eigentijdse vijfdeurs stadswagen die eenvoud, robuustheid en toegankelijkheid verenigt.

De lichte en compacte serieversie van Dacia Spring mikt op een rijbereik van ongeveer 200 kilometer (WLTP). De garantie van een veelzijdige auto die zich probleemloos leent voor het verkeer in en om de stad.

De serieversie van Dacia Spring zal in 2021 verkrijgbaar worden.

Om deze nieuwe revolutie tot een goed einde te brengen, bouwt Dacia voort op de tien jaar ervaring die Groupe Renault heeft opgebouwd als pionier en marktleider op het gebied van elektrische mobiliteit.

Een elektriserende stadswagen die de conventies aan zijn laars lapt

Een koetswerk in de pastelkleur Muisgrijs met accenten in Mat Fluo Oranje, in de massa gelakte beschermstrips voor de wielkasten, dakstangen, en deurdrempels, een verhoogde bodemvrijheid, geïntegreerde bodemplaten in de voor- en achterbumper… Dacia Spring electric showcar is een elektrische en elektriserende stadswagen die alle conventies aan zijn laars lapt. Zijn uitgesproken SUV-look en bescheiden afmetingen maken hem tot de ideale wagen voor een dagelijks gebruik in alle sereniteit.

Er werd heel wat aandacht besteed aan de verlichtingsfuncties van de auto. Vooraan werden de ‘full led’-koplampen opgesplitst in twee niveaus: een horizontale lijn voor het bovenste deel en vier grafische elementen die in de bumper werden geïntegreerd. Achteraan vormen de vier ‘full led’-lichten een dubbele ‘Y’. Deze lichtblokken geven aan hoe de toekomstige lichtidentiteit van de Dacia-modellen er zal uitzien.

Met zijn nieuwe lichtsignatuur, zijn generfde motorkap en zijn radiatorrooster met specifieke afwerking drukt de neus van de Spring electric showcar levendigheid en robuustheid uit.

Een dubbele toekomst op de markt

2020 – Dacia SPRING

Met zijn zuiver elektrische motor en zijn batterij op maat van dagelijks gebruik, beantwoordt Dacia Spring aan alle pragmatische mobiliteitsbehoeften in en om de stad. Hij toont zich robuust en laat zowel particulieren als ondernemingen genieten van alle voordelen van elektrische wagens: rijgemak, bedrijfsstilte, afwezigheid van trillingen, nuluitstoot tijdens de gebruiksfase, enz. Bovendien laat hij zich eenvoudig opladen en vergt hij erg weinig onderhoud.

Zo werpt hij zich op als de ideale oplossing voor nieuwe mobiliteitsdiensten zoals de wagenparken van autodeelservices. De serieversie zal dus ook worden aangeboden op deze markt, waar Groupe Renault zich al sterk engageert met het grootste elektrische deelwagenpark in Europa (7.800 exemplaren van ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy).

  

Over Dacia:

Dacia is een merk van Groupe Renault, dat in 44 landen aanwezig is, voornamelijk in Europa en het Middellandse Zeegebied. Het merk, dat in 1968 zijn levenslicht zag in Roemenië, werd door Groupe Renault gekocht en in 2004 opnieuw gelanceerd met Logan. Dacia biedt wagens aan tegen de beste prijs-waardeverhouding op de markt. Dankzij zijn emblematische modellen – Logan, Sandero en Duster – heeft het merk een groot commercieel succes gekend. In 2019 vestigde Dacia een nieuw verkooprecord van 737.000 verkochte wagens. Daarmee telt het merk intussen bijna 6,5 miljoen klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *