dinsdag, juli 16, 2024
Renault nieuwsZ.E. Zero Emision

Renault start elektrisch offensief

Renault lanceert zijn elektrisch offensief met de ruimste keuze aan elektrische en geëlektrificeerde modellen en bereidt tegelijk de toekomst voor:

  • E-TECH, een innovatief en revolutionair gamma hybride en oplaadbare hybridemotoren voor Nieuwe Clio, Nieuwe Captur en Nieuwe Mégane Grandtour.

  • Nieuwe Twingo Z.E., ook de koning van de stad wordt 100% elektrisch

  • Nieuwe ZOE is verkrijgbaar als beperkte serie Rivièra

  • Elektrische concept-car MORPHOZ, Renault vindt de toekomst van de mobiliteit met het gezin uit, aanpasbaar aan de veranderende behoeften van het dagelijkse leven en geïntegreerd in het elektrische ecosysteem.

  Een zuiver elektrisch en geëlektrificeerd gamma voor iedereen

 Een nieuwe revolutionaire hybride- en oplaadbare hybridetechnologie voor Nieuwe Clio E-TECH, Nieuwe Captur E-TECH Plug-in en Nieuwe Mégane Grandtour E-TECH Plug-in:

Renault steunt op zijn knowhow op het vlak van elektrische voertuigen van meer dan 10 jaar en zijn ervaring in de Formule 1 om het ruimste geëlektrificeerde gamma voor te stellen, dankzij de lancering van een innovatief en exclusief aanbod van hybride- en oplaadbare hybridemotoren, E-TECH genaamd, op drie van zijn kernmodellen, centraal op de markt: Nieuwe Clio, Nieuwe Captur en Nieuwe Mégane.

  • Nieuwe TWINGO Z.E.: de iconische, 100% elektrische stadswagen van Renault

 Renault lanceert een geëlektrificeerd gamma met 8 voertuigen, waaronder Nieuwe Twingo Z.E.

Twingo Z.E. bouwt voort op het iconische statuut en de populariteit van Twingo, de historische marktleider in het Franse A-segment en de op drie na meest verkochte kleine stadswagen van Europa. Twingo Z.E., die bij zijn ontwerp elektrisch werd uitgedacht, behoudt alle moduleerbaarheid die van zijn zus met de verbrandingsmotor zo’n succes heeft gemaakt. Zijn afmetingen blijven ongewijzigd en zijn recorddraaicirkel van 4,30 meter verzekert hem een optimale wendbaarheid in de stad.

Met de nieuwe R80-motor van 60 kW (82 pk) legt Twingo Z.E. de nadruk op rijplezier dankzij 3 instelbare niveaus van recuperatief remmen. Met zijn capaciteit van 22 kWh kan Twingo Z.E. tot 180 km rijden over de volledige WLTP-cyclus en tot 250 km over de WLTP City-cyclus. Met de Caméléon-lader van Twingo Z.E. kan hij heel flexibel worden opgeladen en kan hij in slechts 30 minuten tijd tot 80 km recupereren bij een laadpaal van 22 kW.

Met Twingo Z.E. is de iconische kleine stadswagen van Renault 100% elektrisch. Het sympathieke en gebruiksvriendelijke autootje laat zijn pittige persoonlijkheid de vrije loop op zijn favoriete speelterrein: met zijn elektrische aandrijving kroont Twingo zich meer dan ooit tot de koning van de stad.

Naast Nieuwe Twingo Z.E. lanceert Renault ZOE RIVIERA, een rijkere beperkte serie

MORPHOZ, DE ELECTRICITEIT VAN MORGEN PAST ZICH AAN HET DAGELIJKSE LEVEN AAN

Renault behoudt zijn pioniersgeest en biedt een wagen aan die zich fysiek aanpast aan de verschillende behoeften van gezinnen.

Elektrisch: een nieuw modulair CMF-EV-platform, ontwikkeld door de Alliantie, met nieuwe perspectieven op het vlak van design, ruimte en reiscomfort aan boord

Modulair: een voertuig dat zich aanpast aan het gebruik van de eigenaars en autodeelfuncties bevat

Verbonden: MORPHOZ beschikt over artificiële intelligentie, een echte virtuele persoonlijke assistent

Autonoom: MORPHOZ beschikt over een autonome rijmodule van niveau 3 en communiceert met zijn omgeving

Geïntegreerd: MORPHOZ, de parel van een gezond en intelligent elektrisch ecosysteem, begeleidt en versnelt de energietransitie

Voorloper: MORPHOZ blikt vooruit op een nieuwe familie elektrische voertuigen van Renault

Naast de concept-car MORPHOZ: Kangoo Z.E. Concept, de stedelijke en elektrische show-car die de vernieuwing van Kangoo aankondigt

Renault is pionier en marktleider op het vlak van elektrische bedrijfsvoertuigen in Europa; met Kangoo Z.E. zelfs de onbetwiste leider. De show-car Kangoo Z.E. Concept blikt vooruit op het gebeeldhouwde en dynamische design van de nieuwe Kangoo-familie, die in 2020 zal worden onthuld.

ZOE RIVIERA: een beperkte reeks om erop uit te trekken

Deze SL Riviera is gebaseerd op het uitrustingsniveau Intens en voegt er het 9,3″ EasyLink-scherm, de Easy Park Assist-functie en de achteruitrijcamera aan toe.

In het exterieur springt ZOE Riviera onmiddellijk in het oog dankzij zijn dakkleur Bleu Nocturne en het biesje dat zijn profiel accentueert. De 16″ gediamanteerde Seidon-velgen maken hun exclusieve opwachting in deze versie.

Ook het interieur laat zich niet onbetuigd met twee zetelbekledingskleuren met nautische accenten: navyblauw of zandgrijs leder met een gevlochten biesje dat lijkt op het touwwerk dat men terugvindt op bepaalde bekledingen. Het dashboard, dat werd afgestemd op de zetelbekledingskleuren, kreeg ook een sierstrip in blond hout.

Bovendien kan ZOE voortaan ook voorzien worden van de actieve noodremhulp met voetgangersdetectie (AEB City), naargelang het gekozen uitrustingsniveau. Dit systeem, dat actief is van 7 tot 80 km/u, detecteert bewegende voertuigen, voetgangers en fietsers met behulp van de camera bovenaan de voorruit en een radar ter hoogte van het radiatorrooster van ZOE. Als het systeem een dreigende aanrijding opmerkt, wordt de bestuurder gewaarschuwd met een alarm en een bericht op het dashboard. Als de bestuurder niet reageert, grijpt het systeem automatisch in tot het voertuig stilstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *